Magyar Sörgyártók Szövetsége

MSSZ - MAGYAR SÖRGYÁRTÓK SZÖVETSÉGE

A Borsodi Sörgyár, mint hazánk egyik legjelentősebb söripari vállalata négy másik sörgyártóval 1992-ben alapította meg a Magyar Sörgyártók Szövetségét annak érdekében, hogy közös érdekeiket e szövetség által jutassák érvényre. A Sörszövetség alapvető célja, hogy egyrészt egységesen képviselje a hazai sörgyártók közös érdekeit, másrészt, mint szakmai fórum, egységes kapcsolattartóként jelenjen meg az egyes kormányzati szervek és a többi érdekképviseleti szerv felé.
A Magyar Sörgyártók Szövetsége (MSSZ) jelenleg a hazai sörpiac közel 90%-át lefedő, a három legnagyobb hazai sörgyár képviseletét ellátó olyan társadalmi szervezet, amelynek három tagja éles versenyt folytat a hazai sörpiacon, ugyanakkor közös érdekeik képviseletére, társadalmi felelősségvállalásuk kifejezésére és a sörkultúra népszerűsítése érdekében együttműködnek a Sörszövetségben.

A Magyar Sörgyártók Szövetsége tagjai, köztük a Borsodi Sörgyár, a működésükkel kapcsolatos etikai szabályokat és követelményeket, továbbá az etikai szabályok megsértésével kapcsolatos eljárást egy közösen elfogadott és önként vállalt Etikai Kódex-ben határozták meg.

A Borsodi Sörgyár, így a Magyar Sörgyártók Szövetsége is a kulturált, felelősséggel történő alkoholfogyasztás elkötelezett híve. Ennek érdekében a sörgyártók együttműködése a hirdetési tevékenységre, a kereskedelmi kommunikációra is kiterjed. A Reklámetikai Kódex megalkotásával és elfogadásával a tagok célja az volt, hogy bizonyságát adják a sörfogyasztás iránti felelős magatartásuknak a sörgyártók hirdetési tevékenységének európai keretek között is progresszív szabályozásával. Továbbá az önszabályozás jelentőségét felismerve, és ezen a területen történő hatékony szerepvállalás érdekében, 2008. szeptemberében a Magyar Sörgyártók Szövetsége és az Önszabályozó Reklám Testület között egy egyedülálló együttműködési megállapodás jött létre az iparág teljes kereskedelmi kommunikációjának önszabályozása tárgyában.

A Sörszövetség a társadalmi felelősségvállalás jegyében és a sörkultúra népszerűsítése érdekében évek óta több sikeres kampányt folytat és eseményt szervez:

www.sorszovetseg.hu

Üdvözöljük a Borsodi Sörgyár Kft. vállalati weboldalán

Az oldal megtekintése
18 éven aluliak számára tilos

Kérjük, adja meg születési dátumát.


Év
Nap