ÖRT

Önszabályozó Reklám Testület

A Borsodi Sörgyár, mint felelősen gondolkodó és cselekvő nagyvállalat, az erős és hiteles önszabályozás jelentőségét, továbbá a törvényi szabályozás és az önszabályozás megfelelő összhangjának fontosságát felismerve, évek óta tagja a magyar Önszabályozó Reklám Testületnek.

Az önszabályozás nemzetközi sikereit és pozitív európai példáit látva, a Borsodi Sörgyár a Magyar Sörgyártók Szövetségének tagjaként is szorgalmazza az egész iparág hatékonyabb szerepvállalását az önszabályozás területén. Ennek érdekében jött létre 2008. szeptemberében a Magyar Sörgyártók Szövetsége (MSSZ) és az ÖRT között egy egyedülálló együttműködési megállapodás az iparág teljes kereskedelmi kommunikációjának önszabályozása tárgyában.

Az ÖRT feladatai közé tartozik az előzetes normakontroll, vagyis a reklámok etikai és jogi előírásoknak való megfelelőségének vizsgálata; az esetleges panaszok kivizsgálása és elbírálása, amennyiben szükséges, megfelelő szakértők bevonásával; a teljes reklámpiac monitorozása; valamint a nemzetközi kapcsolatok ápolása. Az ÖRT tagja az European Advertising Standards Alliance-nek (EASA), és ez lehetőséget nyújt arra, hogy folyamatosan tájékozódjon az EU reklámra vonatkozó állásfoglalásairól és elvárásairól.

Az ÖRT és a Borsodi Sörgyár között szoros az együttműködés, az ÖRT ugyanis folyamatosan különböző szakmai fórumokat és egyeztetéseket is szervez. Fazekas Ildikó, az ÖRT főtitkára a Borsodi Sörgyárhoz is ellátogatott, ahol egy félnapos, interaktív tréning keretében hívta fel a kereskedelmi kommunikáció különböző területein dolgozó munkatársaink figyelmét az önszabályozás fontosságára, gyakorlati példákon és feladatokon keresztül.

Az önszabályozás kiemelkedő jelentőségének tudatában a Borsodi Sörgyár is csatlakozott az új, 2009. szeptember 30-tól hatályos Magyar Reklámetikai Kódex -hez, amely a magyar reklámipari szereplők, így a Borsodi Sörgyár etikai vállalásának egyik legfontosabb dokumentuma.

Kapcsolódó linkek:
www.ort.hu
www.sorszovetseg.hu 

Üdvözöljük a Borsodi Sörgyár Kft. vállalati weboldalán

Az oldal megtekintése
18 éven aluliak számára tilos

Kérjük, adja meg születési dátumát.


Év
Nap