Stella Artois Sörcsapolás

A kilenc lépés

1. A pohár tisztítása: A poharat mosószeres vízben por és zsírmentesre kell mosni.

2. A pohár előkészítése: Először a korábban már tisztára mosott poharat le kell hűteni pohárzuhannyal, vagy tiszta, hideg vizes mosogatómedencében, mivel a meleg pohárban könnyebben száll el a sörből a szénsav.

3. A cseppsör elengedése: A csapolótorony végében lévő úgynevezett cseppsör csökkent értékű sör, ezért az nem kerülhet a vendéghez. A sörcsapból ki kell engedni azt a néhány cseppet, ami az előző csapolás után maradt benne.

4. Csapolás egy húzásra: A poharat 45º-os szögben kell a csap alá helyezni, hogy a sör nyugodtan folyhasson a pohár falán. Eközben ügyelni kell arra, hogy a csap nem érintheti sem a poharat, sem pedig a kialakuló habot.

5. Habképzés: Amikor a pohár már kezd megtelni, a poharat függőleges helyzetbe kell helyezni, hogy intenzívebb hab képződjön.

6. Amint a pohár megtelt, a sörcsapot elzárva a poharat az asztalra kell helyezni.

7. A csapolás befejezése: Amikor megfelelő sörhab képződött, a pohár tetején tornyosuló habot egy 45 fokos szögben tartott habkéssel le kell vágni. A fennmaradó habnak kb. 2 ujjnyi vastagnak kell lennie.

8.Öblítés: A pohár oldalán lefolyt habot a poharat vízbe mártva kell leöblíteni, ügyelve arra, hogy a pohárba ne kerüljön víz.

9. Szervírozás: A pohár talpát megtörölve kell a cseppfogó gallért ráhelyezni, majd a talpánál fogva kell a vendég asztalára, a söralátétre helyezni, úgy, hogy a pohár logója mindvégig a vendég felé nézzen.

Üdvözöljük a Borsodi Sörgyár Kft. vállalati weboldalán

Az oldal megtekintése
18 éven aluliak számára tilos

Kérjük, adja meg születési dátumát.


Év
Nap